دسته بندی
استان و شهر

انواع افزودنی‌ها و اثرات آن بر خواص بتن و توصیه‌ها

توجه:

این آگهی منقضی شده است و به همین دلیل اطلاعات تماس آگهی دهنده نمایش داده نمی‌شود.

هشدار پلیس: لطفا پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.
انواع افزودنی‌ها و اثرات آن بر خواص بتن و توصیه‌های اجرایی مصرف آنها

2-1 روان‌کننده‌های معمولی (کاهنده‌های آب معمولی)
2-1-1- تعریف
روان‌کننده‌های (کاهنده‌های آب) موادی هستند که می‌توانند مقدار آب لازم مخلوط بتن را برای رسیدن به یک کارایی معین در مقایسه با بتن شاهد کاهش دهند. همچنین قادر هستند مقدار کارایی مخلوط را بدون نیاز به تغییر در نسبت آب به سیمان افزایش دهند. این افزودنی‌ها، کیفیت بتن را برای رسیدن به یک مقاومت مشخصه و با مقدار سیمان کمتری بهبود می‌بخشند. همچنین این مواد، خواص بتن‌های دارای سنگدانه‌های با کیفیت پایین‌تر را بهبود می‌بخشند و بتن‌ریزی در شرایط سخت را سهل‌تر می‌کنند.

2-1-2- مقدمه
از دهه 30 میلادی، مواد روان‌کننده و خواص آن در بتن شناخته شدند و قبل از رواج کاربرد این مواد در بتن، امکان تغییر کارایی بتن فقط با تغییر مقدار آب و نسبت آب به سیمان متصور بود. اگر عیار سیمان ثابت نگه داشته شود، با افزایش مقدار آب کارایی زیاد می‌گردد، اما افزایش نسبت آب به سیمان کاهش مقاومت و دوام بتن را به همراه خواهد داشت. همچنین در صورت ثابت نگه داشتن نسبت آب به سیمان، باید عیار سیمان هم زیاد شود که در این حالت نیز افزایش سیمان در مخلوط باعث مشکلاتی مانند جمع‌شدگی زیاد، گرمازایی و ... می‌گردد. با شناخت مواد روان‌کننده و رواج مصرف آن تحول بزرگی در صنعت بتن رخ داد و افزایش کارایی بتن بدون تغییر در نسبت آب به سیمان و دستیابی به مقاومت و دوام مناسب امکان‌پذیر شد.

2-1-3- ترکیب
اصلی‌ترین مواد مورد مصرف و افزودنی‌های روان‌کننده (کاهنده آب) عبارتند از:
- اسیدهای لیگنوسولفونیک و نمک‌های آنها
- اسیدهای لیگنوسولفونیک اصلاح شده و مشتقات آنها و نمک‌های این اسیدها
- اسیدهای هیدروکسیلات کربوکسیلیک و نمک‌های آنها
- اسیدهای هیدروکسیلات کربوکسیلیک اصلاح شده و مشتقات آنها و نمک‌های این اسیدها
- موادی مانند نمک‌های روی، فسفات‌ها، کلرایدها، کربوهیدرات‌ها، پلی‌ساکاریدها و ترکیبات قندی
- ترکیبات پلیمری، مشتقات ملامین، مشتقات نفتالین

2-1-4- مکانیزم عملکرد
سیستم خمیر سیمان، معمولاً به شکل توده‌های ذرات جامد است که تمایل دارد به شکل زنجیره‌های خوشه‌ای شکل متراکم درآید. با افزودن مواد روان‌کننده (کاهنده آب) نیروی جذب بین این ذرات کاهش می‌یابد و در نتیجه زنجیره‌ها شکسته می‌شوند و ذرات قابلیت حرکت بیشتری می‌یابند و مخلوط روان‌تر می‌گردد.

2-1-5- عوامل مؤثر در مکانیزم عملکرد
2-1-5-1- نوع، ترکیب و مقدار مصرف
اثرات مواد متفاوت و انواع افزودنی‌های روان‌کننده (کاهنده آب) بستگی به ترکیب شیمیایی آنها دارد. همچنین غلظت آنها نیز عامل مؤثری در عملکرد این مواد است. مقدار بیشتر این مواد نیز اثر روان‌کنندگی و کاهندگی آب بیشتری خواهد داشت. گرچه مقدار بیش از اندازه ممکن است گاهی نه تنها اثر بیشتری نداشته باشد بلکه باعث اثرات جانبی مانند افزایش احتمال آب انداختگی، جدا شدگی و یا دیرگیری شدید گردد.

2-1-5-2- نوع و مقدار سیمان
ترکیب شیمیایی و مشخصات فیزیکی سیمان نیز ممکن است بر روی عملکرد ماده افزودنی روان‌کننده تأثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده است نسبت C3A به C3S و همچنین مقدار C3A بر روی تأثیر مواد افزودنی روان کننده مؤثر است. همچنین مواد پوزولانی مانند سرباره‌ها، خاکستر بادی و دوده سیلیس در مقایسه با سیمان معمولی نیاز به مصرف بیشتری از این مواد جهت رسیدن به یک اسلامپ معین دارند.

2-1-5-3- نوع سنگدانه‌ها
در بعضی موارد، دانه‌بندی، شکل، بافت و خواص فیزیکی و ترکیبات معدنی سنگدانه‌ها ممکن است بر روی عملکرد این مواد اثر داشته باشند.

2-1-5-4- دما
دمای هوا و دمای ساخت بتن بر روی عملکرد این مواد تأثیر دارد، لذا قبل از مصرف آن باید مقدار دقیق مصرف آنها در شرایط محیطی واقعی تعیین گردد.





2-1-6- اثرات مصرف
2-1-6-1- اثر بر روی خواص بتن تازه
الف) مقدار هوای بتن
بعضی از انواع روان‌کننده‌ها بسته به غلظت و نوع ترکیب در حدود دو الی شش درصد هوا وارد بتن می‌کند، در عین حال مقادیر بیشتر ورود هوا نیز گزارش شده است. مقدار هوای قابل ورود به بتن با تغییر ترکیب نسبت اجزای بتن قابل کنترل است.

ب) وزن مخصوص
در صورت استفاده از این مواد بعنوان افزودنی‌های کاهنده آب، وزن مخصوص بتن می‌تواند افزایش یابد.

ج) کارایی
استفاده از افزودنی‌های روان‌کننده باعث افزایش کارایی مخلوط بتن با حفظ نسبت آب به سیمان می‌گردد. همچنین با کاهش مقدار آب در مخلوط می‌توان به یک اسلامپ مشابه با مخلوط بتن دست یافت.

د) آب انداختگی
در صورت مصرف این مواد بعنوان مواد کاهنده آب، آب انداختگی کاهش می‌یابد. در صورت استفاده از این مواد بعنوان روان‌کننده، اگر نسبت‌های اجزاء مخلوط بتن مناسب انتخاب نشده باشد و یا دانه‌بندی سنگدانه‌ها مناسب نباشد، احتمال افزایش آب انداختگی وجود دارد.
همچنین افزودنی‌های کاهنده آب از نوع اسیدهای هیدروکسیلات کربوکسیلیک تمایل به آب انداختگی دارند و لذا استفاده از آنها در بتن‌های با اسلامپ زیاد، دقت زیادی می‌طلبد. افزودنی‌های با پایه لیگنوسولفونات‌ها عملکرد بهتری دارند، زیرا خاصیت هوازایی نیز دارند که باعث کنترل آب‌انداختگی می‌شود. در مقدار معمول مصرف این نوع افزودنی‌ها (از نوع lignin) مقدار هوا در بتن حدود 1 تا 2 درصد افزایش می‌یابد.

ه) سرعت افت اسلامپ
سرعت افت اسلامپ با افزودن مواد افزودنی روان‌کننده/کاهنده آب ممکن است افزایش یابد. به همین دلیل بهتر است این مواد در کارگاه افزوده شوند. مدت زمان کارکردن با بتن به عوامل زیادی بستگی دارد که میزان مصرف این مواد، استفاده از سایر مواد افزودنی، مشخصات سیمان، نسبت آب به سیمان، درجه حرارت بتن و مدت زمان مخلوط شدن بتن در هنگام افزودن این مواد را شامل می‌شود.
کلیه بتن‌های حاوی افزودنی کاهنده آب، معمولاً اسلامپ خود را در مقایسه با بتن شاهد به سرعت از دست می‌دهند. همچنین بسیاری از افزودنی‌های کاهنده آب تمایل به دیرگیرکردن بتن دارند.

2-1-6-2- اثر بر روی خواص بتن سخت شده
اگر نسبت آب به سیمان و روانی بتن و ملات را ثابت نگه داریم، با توجه به خاصیت کاهش آب که توسط این مواد ایجاد می‌شود، می‌توان عیار سیمان را به همان نسبت کاهش داد. لذا جمع‌شدگی و احتمال ترک‌خودگی در مرحله خمیری و همچنین در بتن سخت‌شده نیز کاهش می‌یابد. این کاهش عیار سیمان در واقع باعث افزایش مقاومت و پایایی بتن و کاهش نفوذپذیری بتن می‌شود.
علاوه بر این ممکن است کاهش عیار سیمان به عنوان یک هدف برای کاهش گرمازایی بتن باشد و یا یک هدف اقتصادی محسوب گردد.



2-1-7- نحوه مصرف
مقدار مصرف افزودنی‌های روان‌کننده (کاهنده آب) باید مطابق توصیه‌های تولیدکننده باشد. مقدار مصرف معمول این مواد با توجه به نوع و ترکیب شیمیایی آنها حدود 2/0 تا 1 درصد وزنی سیمان است.
افزودنی‌های روان‌کننده (کاهنده آب) هم به شکل مایع و هم به شکل پودری وجود دارند. معمولاً توصیه می‌شود تا این مواد بصورت مایع در بتن استفاده شوند و اگر بصورت پودری هستند توسط مقداری از آب طرح مخلوط بصورت مایع درآیند. با توجه به مقدار کم مصرف آنها، باید تجهیزات اختلاط و نحوه مصرف طوری باشد که مواد کاملاً مناسب و دقیق و یکنواخت در مخلوط پخش شوند. روش ساده و مناسب مصرف این مواد اضافه‌نمودن در پایان مراحل اختلاط می‌باشد.
یکی از بهترین روشهای مصرف این مواد جهت اطمینان از پخش یکنواخت آن در مخلوط به این صورت است که پس از اختلاط اولیه سیمان، سنگدانه و 50 تا 70 درصد آب، ماده افزودنی به مابقی آب لازم اضافه گردد و سپس به مخلوط اضافه شود. نحوه چگونگی افزودن مواد روان‌کننده (کاهنده آب) ممکن است باعث شود تا در مخلوط‌های بتن با نسبت‌های اجزای مشابه، روانی متفاوتی بدست آید. مصرف بیش از اندازه افزودنی روان کننده (کاهنده آب) ممکن است باعث تأخیر زیاد در زمان گیرش، کاهش مقاومت اولیه و افزایش مقدار هوای بتن شود.

2-1-8- توصیه‌های مصرف
- جهت کنترل انطباق، آزمایش‌های اثبات و تأیید افزودنی‌های مایع باید انجام گیرد. آزمایش‌های شناسایی شامل مقدار کلرید و قلیایی، مقدار مواد جامد، pH و طیف‌سنجی مادون قرمز است.
- در مواردی که افزودنی‌های کاهنده آب دارای خاصیت دیرگیری هستند، ترک‌خوردگی در اثر خیز بار مرده در طول بتن‌ریزی بسیار محتمل است، لذا مسائل مربوط به عمل‌آوری و محافظت، بعلت پتانسیل جمع‌شدگی و آب‌انداختگی این مواد باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.

اشتراک گذاری:
تصویر کاربر

نتایج جستجوی سیمان

۱۳۹۶/۰۴/۱۶

فوق روان کننده زودگیر

فوق روان کننده زودگیر علاوه بر افزایش روانی بتن نقش به سزائی در تسریع زمان گیرش بتن و حصول مقاومت های اولیه و نهایی در زمان کوتاهتری دارد و اثرات منفی کاهش سریع دما
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۶

پوکه ساختمانی 09185200360

ساختمان خود را سبک بسازید استفاده از مواد و مصالح روز یک امر بدیهی و استاندارد در صنعت ساختمان می باشد. با توجه به زلزله خیز بودن ایران و قرار گیری آن بر روی کمربند
حمید گوران استان کردستان
۱۳۹۶/۰۴/۱۵

چسب بتن چسب بتن ویژه

چسب بتن مایع غلیظ پلیمری امولسیون است که تا پیش از خشک شدن قابلیت انحلال در آب را دارد و پس از خشک شدن به هیچ وجه در آب حل نخواهد شد با هدف افزایش چسبندگی بتن یا ملات
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۴

اولین تولید کننده دستگاه های شاتکریت

شرکت ایران تندیس تونل اولین تولید کننده دستگاههای شاتکریت ساختمانی Shotcrete (پیستونی ، ترپاش و گچ پاش در ایران) نماینده دستگاههای خط تولید ساندویچ
ali khodayar استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۴

واتر پروف مایع

واتر پروف بتن این ماده در دو حالت فیزیکی مایع و پودری عرضه می گردد . نوع مایع آن افزودنی مناسب برای آب بندی و نفوذ ناپذیر ساختن انواع ملات های بنایی و دوغاب کاری است و
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۴

زودگیر پودری ,زودگیر شات کریت

زودگیر پودری شات کریت گونه دیگری از مواد افزودنی بتن است که به دو صورت مایع و پودری عرضه می گردد و باعث تسریع واکنش هیدراسیون و افزایش روند سخت شدن بتن یا ملات می
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۴

چسب های کاشی

چسب های کاشی در گونه های مختلف خمیری و پودری عرضه می گردد که بر حسب موارد کاربرد با نام چسب کاشی ویژه برای کف و دیوار و چسب کاشی استخری قابل عرضه می باشد. چسب کاشی
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۲

سوپرژل , سوپر روان کننده بتن

سوپرژل ماده افزودنی سوپر ژل بهبود دهنده خواص رئولوژیک در حالت خمیری و ارتقاء دهنده کیفیت بتن سفت شده به لحاظ افزایش مقاومت فشاری و کاهش مقادیر آب و نفوذپذیری می باشد
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۱

چسب بتن

چسب بتن مایع غلیظ پلیمری امولسیون است که تا پیش از خشک شدن قابلیت انحلال در آب را دارد و پس از خشک شدن به هیچ وجه در آب حل نخواهد شد با هدف افزایش چسبندگی بتن یا ملات
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۱

مکمل بتن

مکمل بتن گونه پیشرفته ای از مواد افزودنی بتن که به دو صورت دوغاب غلیظ و پودر می باشد. برای ساخت بتن های توانمند و چند منظوره به بتن افزوده می شود . این ماده علاوه بر
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۰

ترمیم کننده ویژه , ترمیم کننده بتن

ترمیم کننده ویژه نوعی ملات آماده پودری بر پایه سیمان می باشد که به واسطه وجود چسب بتن در ساختار خود ، علاوه بر قدرت چسبندگی بسیار زیاد به انواع سطوح و مصالح مخصوصاً بتن
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۱۰

ابر روان کننده و کاهنده آب

جدیدترین گونه مواد کاهنده آب و افزاینده کارایی بتن ، با بنیان شیمیایی پلی کربوکسیلات یا پلی کربوکسیلات اسید می باشد . با کاهش آب بتن باعث صرفه جویی در مصرف سیمان و
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۸

فوق روان کننده بتن نرمال دیرگیر زودگیر M.I.C CO

فوق روان کننده بتن نرمال دیرگیر زودگیر M.I.C CO با کاهش آب بتن باعث صرفه جویی در مصرف سیمان و سادگی عمل تراکم و اختلاط بتن می گردد. فوق روان کننده ها در مقایسه با
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۷

روان کننده بتن

افزودنی مناسب برای کاهش آب مصرفی وافزایش روانی بتن ،بر پایه لیگنو سولفونات کلسیم اصلاح شده .این افـزودنی پس از جذب در ژل سیمان مانع جلوگیری از تجمع ذرات سیمان و دانه های
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۵

گروت , گروت آماده و گروت ویژه مواد مهندسی ایمن بتن

گروت نوعی ملات آماده با مقاومت زیاد در حدود 70 پاسکال بدون انقباض و بر پایه سیمان می باشد . این ماده با توجه به ساختار ویژه و دانه بندی اجزاء سازنده اش برای پر نمودن
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۴

مواد حباب‌زا (حباب‌ساز)

مواد حباب‌زا (حباب‌ساز) 2-5-1- تعریف مواد افزودنی حباب‌ساز موادی هستند که سبب ایجاد حبا‌ب‌های عمدی ریز هوا در بتن می‌شوند. 2-5-2- مقدمه از دهه 40 میلادی، آثار
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۴

توصیه‌های کلی درموردنحوه آماده‌سازی،مصرف و نگهداری

2-6-1-مقدمه استفاده موفقیت آمیز افزودنیها بستگی به روش‌های آماده سازی و پیمانه‌کردن دارد. عدم توجه در آماده سازی می‌تواند به شکل قابل توجهی روی ویژگی‌ها، کارایی و
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۲

فروش و تأمین اتانول آمین ها

خرید و فروش مونو اتانول آمین (MEA)، دی اتانول آمین (DEA) و تری اتانول آمین (TEA) در بشکه های 220 کیلویی، محصول پتروشیمی شازند اراک تحویل درب پتروشیمی شازند و تحویل
بامداد پتروپارسان استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۲

کندگیرکننده‌ها (دیرگیرکننده‌ها)

کندگیرکننده‌ها (دیرگیرکننده‌ها) 2-4-1- تعریف کندگیرکننده‌ها موادی هستند که با کنترل و ایجاد تأخیر در هیدراسیون اجزاء سیمان، سرعت گیرش را کاهش داده و سبب افزایش مدت
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۲

میکروسیلیس ، فروش میکروسیلیس ، قیمت میکروسیلیس ، م

میکروسیلیس ، فروش میکروسیلیس ، قیمت میکروسیلیس ، میکروسیلیکا ، تولید میکروسیلیس شرکت آروین پادیر پودر میکروسیلیس به رنگ خاکستری روشن که حاوی حدود 96 %- 94% دی
... alborzi استان تهران
۱۳۹۶/۰۴/۰۱

-تسریع‌کننده‌های غیرکلریدی

-3-4-2-تسریع‌کننده‌های غیرکلریدی به دلیل محدودیت استفاده از تسریع‌کننده‌های کلریدی استفاده از افزودنی‌های تسریع‌کننده غیرکلریدی رو به افزایش است. معمولترین
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۳/۳۱

تسریع‌کننده‌های گیرش و سخت‌شدگی

2-3- تسریع‌کننده‌های گیرش و سخت‌شدگی 2-3-1- تعریف تسریع‌کننده‌های گیرش و سخت‌شدگی موادی هستند که نرخ کسب مقاومت بتن را در سنین اولیه افزایش می‌دهند و یا زمان گیرش را
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۳/۲۹

فوق‌روان‌کننده‌ها (فوق‌کاهنده‌های آب)

2-2- فوق‌روان‌کننده‌ها (فوق‌کاهنده‌های آب) 2-2-1- تعریف فوق‌روان‌کننده‌ها (فوق‌کاهنده‌های آب) موادی هستند که امکان افزایش کارایی یک مخلوط بتنی را
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۳/۲۸

انواع افزودنی‌ها و اثرات آن بر خواص بتن و توصیه‌ها

انواع افزودنی‌ها و اثرات آن بر خواص بتن و توصیه‌های اجرایی مصرف آنها 2-1 روان‌کننده‌های معمولی (کاهنده‌های آب معمولی) 2-1-1- تعریف روان‌کننده‌های (کاهنده‌های
mic grouh استان تهران
۱۳۹۶/۰۳/۲۷

تآمین کننده بلبرینگ،تسمه پروانه،نوار نقاله و رولیک

احترامأ، ضمن عرض تبریک سال نو، به استحضار می رساند شرکت نیک صدرا صنعت مفتخراست با مدیرانی مجرب، با بیش از بیست سال سابقه کار وفعالیت در صنعت کشور، محصولاتی با کیفیت برتر
وحید ضرغامی پور استان تهران