دسته بندی
استان و شهر

آموزش سنتور

توجه:

این آگهی منقضی شده است و به همین دلیل اطلاعات تماس آگهی دهنده نمایش داده نمی‌شود.

هشدار پلیس: لطفا پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.
آموزشگاه موسیقی پیمان
دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سنتور یکی از سازهای موسیقی ایرانی است. فرهنگ دهخدا سنتور را اینگونه بازشناخت کرده است «از سازهای ایرانی به شکل ذوزنقه که دارای سیم‌های بسیاری است و با دو مضراب چوبی نواخته می‌شود. که در اصل سنتور رایج (۹ خرکی) دارای ۷۲ سیم است که به دسته‌های ۴ تایی و در ۱۸ دسته تقسیم می‌شود»
محتویات
۱ پیشینه
۲ گسترش در جهان
۳ ساختار ساز
۴ گذشته و امروز
۵ سنتور کروماتیک و سنتور کروماتیک بم
۶ نوازندگی سنتور
پیشینه
سنتور بر پایهٔ بررسی‌ها و پژوهش‌ها یکی از کهن‌ترین سازهای گستره ایران به شمار می‌رود. کهن‌ترین نشا نه‌ای که از این ساز بر جا مانده، از سنگ‌تراشی‌های آشور و بابلیان[نیازمند منبع] (۵۵۹پیش از میلاد) است. در این سنگ‌تراشی‌ها، صف تشریفاتی که به بزرگ داشت آشور بانیپال بر پا شده تراشیده گردیده و سازی که همانندی زیادی به سنتور دستوروزی دارد، در میان آن صف دیده می‌شود.
ابوالحسن علی بن حسین مسعودی (مرگ به سال ۳۴۶ ه. ق) گذشته نگار نامدار و نویسنده نسک مروج‌الذهب در شرح اوضاع موسیقی در زمان ساسانیان، هنگام نام بردن از سازهای متداول موسیقی ساسانی، واژه سنتور (سنطور) را ذکر می‌کند. در کتب کهن و تألیفات ابونصر فارابی و ابن سینا نیز نام سنتور چند بار ذکر شده‌است.
عبدالقادر مراغه‌ای ساز یا طوفان را معرفی کرد که شبیه سنتور دستوروزی بود با این تفاوت که برای هر آوا تنها یک تار می‌بستند و با جابجا کردن خرک‌ها، آن را کوک می‌کردند.
نام سنتور در سروده‌ها منوچهری نیز آمده‌است:
الگو:کبک ناقوس زن و شارک سنتور زن است فاخته نای زن بط شده تپور زنا
سنتور، سازی کاملاً ایرانی است که برخی ساخت آن را به ابونصر فارابی نسبت می‌دهند که مانند بربت، ساز دیگر ایرانی بعدها به خارج برده‌شد.
برخی پژوهشگران بر این باورند که سنتور در زمان‌های بسیار دور از ایران به دیگر کشورهای آسیایی رفته‌است، چنان که امروزه گونه‌های مشابه این ساز در عراق، ترکیه، سوریه، مصر، پاکستان، هند، تاجیکستان، چین، ویتنام، کره، اوکراین و دیگر کشورهای آسیای میانه و نیز در یونان نواخته می‌شود.
بنیاد بسیاری از سازها و آهنگ‌های جهان از ایران است. یکی از این سازها، پیانو است که بر بنیاد سنتور ایرانیان در اروپا ساخته شده است! سنتور در زمان لویی چهاردهم، مایه‌ی ساخته شدن سازی به دست پنتالیون شد و تا پس از او این ساز رسایی یافت و به نام پیانو نامور شد... این پیانو یا همان سنتور گسترش یافته، پس از سال‌ها در ریخت دیگری به ایران برگشت... و از این روی شگفت نیست که چون نخستین پیانو به دست سرورالملک، سنتورنواز روزگار امیرکبیر رسید در دم نواخته شد! او پس از دمی کار با این ساز گفت: این ساز روی دستگاه ماهور کوک شده است.! وی همان روز ماهور را نواخت و پس از کوتاه زمانی آن‌را، کوک کرد به گونه‌ای که دستگاه شور را با آن نواخت و همین کوک ایرانی است که در این هنگام نیز روی پیانوی ایرانی انجام می‌گیرد. این کوک سرورالملکی نام دارد و واپسین دستگاه شور است که در کنار پرده‌های دلکش گرایلی خسروانی، آذربایجانی، گیلانی و گبری(زرتشتی) و کردی و جامه‌داران و... نواخته می‌شود!
بر پایهٔ اسناد و مدارک، نگارگری‌ها و مینیاتورهای سده‌های پیش، آنچه که ما دستوروزه به نام سنتور در اختیار داریم در واقع سنتوری است که از نزدیک به یکصد و پنجاه سال پیش (زمان قاجار) با شکل و شمایل کنونی خود در اختیار هنرمندان این مرز و بوم قرار دارد. چنان که سنتورهای محمدصادق خان (که نخستین نمونه صوتی ساز سنتور به جا مانده از دوران قاجار متعلق به وی می‌باشد)، حبیب سماع حضور و حبیب سماعی، در ابعاد، شمار خرک و چگونگی ساخت، بسیار نزدیک به سنتور دستوروزی است.
بررسی دیرینه گردش و تحول ساز سنتور نشان می‌دهد که این ساز طیف گسترده‌ای از سبک‌ها و مکاتب گوناگون را در سدهٔ کنونی به خود اختصاص داده، به گونه‌ای که پس از یک بررسی اجمالی، می‌توان اذعان داشت حداقل ۱۵ سبک و مکتب گوناگون و فعال در این عرصه شهره ویژه و عام‌اند.
تگونه و جوراجوری چشمگیر مکاتب و سبک‌ها انگیزه تگونه در آوادهی ساز، تکنیک نوازندگی و چگونگی آهنگ‌سازی و نغمه‌پردازی در سطوح گوناگون بوده‌است.
سنتور، یا آنچنان که استاد ابوالحسن خان صبا گاه می‌نوشت: سنطور، در سال‌های پایانی عصر قاجار، سازی تقریباً فراموش شده و رو به نابودی بود. سازهای اصلی، تار، تنبک و کمانچه بودند و دوره قاجار، در واقع «عصر تار» بود. شمار کمی سنتور می‌نواختند و شمار کمتری نیز سنتور می‌ساختند و می‌آموختند.
گسترش در جهان
با پشتگرمی به سالگذشت آثار پیدا شده گمان این است که این ساز از کلکرو ایران به کشورهای دیگر راه یافته و نام‌های گوناگونی پیدا کرده‌است. سنتور با اندک تفاوتی در شکل ظاهر و با نام‌های گوناگون در شرق و باختر جهان وجود دارد. این ساز را در کشور چین یان کین، در اروپای شرقی دالسی مر، در انگلستان باتر فلای‌ها، در آلمان و اتریش مک پر، در هندوستان سنتور، در کامبوج فی و در آمریکا زیتر می‌نامند که هر کدام دارای وجه تشابهاتی هستند. ساز سنتور در شماری از کشورها مانند ارمنستان و گرجستان نیز رایج هست. همچنین سنتورهای عراقی –هندی- مصری و ترکی که بعضی از آنها حدود ۳۶۰ سیم دارند.
ساختار ساز
این ساز از جعبه‌ای ذوزنقه‌ای شکل تشکیل شده که لبه‌ها آن بنامند از: بلندترین ضلع، نزدیک به نوازنده و کوتاهترین ضلع و موازی با ضلعپیشی و دور از نوازنده و دو ضلع کناری با طول برابر که دو ضلعپیشی را به طور مورب قطع می‌کند. ارتفاع سطوح کناری ۸ تا ۱۰ سانتیمتر است.
جعبه سنتور مجوف است و تمام سطوح جعبه چوبی است.؛ دوسطح فوقانی وتحتامی به کلاف سنتور که سطح جانبی دور آن را تشکیل می‌دهد متصل می‌شوند نیروی ناشی از فشار سیم‌ها که از طریق خرک‌ها به صفحهٔ بالایی منتقل می‌شوند باعث تغییر شکل و نشست صفحه و تشدید آن در دراز مدت می‌شوند برای جبران این کاستی پل‌هایی در حعبهٔ سنتور قرار داده می‌شود و نیز ضخامت صفخه‌ها باید برای بار وارده از صفحه پیشبینی گردد صفحهٔ پایینی گرجه تحت تاثیر مستقیم نیروی سیم‌ها نیست اما واکنش آنها را از پل دریافت می‌کند و باید برای مقاومت دربرابر تغییر شکل‌ها پیش بینی شود بر روی سطوح فوقانی دو ردیف (معمولاً ۹تایی)خرک چوبی قرار دارد ردیف راست نزدیک‌تر به کناره راست ساز است و ردیف چپ کمی بیشتر با کناره چپ فاصله دارد (فاصله میان هر خرک ردیف چپ تا کناره چپ را «پشت خرک» می‌نامند). از روی هر خرک چهار رشته سیم هم‌کوک گذر می‌کند ولی هر سیم به گوشی معینی پیچیده می‌شود. گوشی‌ها در سطح کناری راست کنار گذاشته شده‌اند. سیم‌های سنتور به دو دسته «سفید» (زیر) و «زرد» (بم) بخش می‌شوند. دسته سیم‌های سفید بر روی خرک‌های ردیف چپ و سیم‌های زرد بر روی خرک‌های ردیف راست به تناوب قرار گرفته‌اند. طول بخش جلوی خرک در سیم‌های سفید دو برابر طول آن در بخش پشت خرک است و می‌توان در پشت خرک نیز از سیم‌های سفید استفاده کرد (آوای آن به نسبت عکس طول، یک اکتاو نسبت به آوای بخش جلوی خرک بالاتر است). همچنین هر سیم زرد، یک اکتاو بم‌تر از سیم سفید بی درنگ پس از آن آوا می‌دهد.
گذشته و امروز
ساز سنتور پیشتر با ۱۲ وتر سیم بم و ۱۲ وتر سیم زیر ساخته می‌شد و سنتور ۱۲ خرکی نامیده می‌شد. امروزه سنتور ۱۰ خرک و سنتور ۱۱ خرک نیز ساخته می‌شود. سنتور ۹ خرک رایج‌ترین گونه سنتور است که پر استفاده ترین نوع آن سنتور «سُل کوک» است و نت‌های ردیف بر اساس آن نوشته شده‌اند. در سنتور ۹ خرک، چنانچه بر اساس راست کوک تنظیم شود، به ترتیب سیم‌ها از پایین بر مبنای می-فا-سل کوک می‌شوند و برای اجرای گروهی و ارکستر باره است.
سنتور کروماتیک و سنتور کروماتیک بم
به خواست تکمیل فواصل کروماتیک میان اصوات و نیز به قصد تأمین اصوات بم، در حدود بیست سال اخیر دو گونه سنتور با شمار زیادتر خرک ساخته شده‌اند. سنتور کروماتیک با همان میدان آوای سنتور معمولی ولی دارای خرک‌ها و اصوات کروماتیک بیشتر است. میدان آوای سنتور کروماتیک بم یک فاصله پنجم بم‌تر از سنتور کروماتیک است و گسترش آن سه اکتاو و نیم است. در دو گونه سنتور کروماتیک، هر صوت بدست سه رشته سیم هم‌کوک حاصل می‌شود. به عبارت دیگر روی هر خرک سه سیم تکیه کرده‌است. از هر دو سنتور کروماتیک و کروماتیک بم استفاده‌های هم‌نوازی می‌شود و در کارهای جدید تکنوازی سنتورهای کروماتیک دیده می‌شود.
نوازندگی سنتور
نوازندگی سنتور با دو چوب نازک که به آنها «مضراب» گفته می‌شود، انجام می‌شود. مضراب‌ها در گذشته بدون نمد بودند ولی اکنون بیش‌تر به مضراب‌ها نمد می‌چسبانند که باعث نرمتر شدن و کم زنگ تر شدن آوای سنتور می‌شود. در اکثر اوقات، نوازنده باید با هر یک از مضراب‌ها، نت متفاوتی را اجرا کند (به ویژه در برخی از چهارمضراب‌ها که بیش‌تر پایه قطعه با دست چپ و ملودی با دست راست اجرا می‌شود). به همین دلیل نوازندگی این ساز علاوه بر چابکی دست‌ها، به تمرکز ذهن نیز نیاز دارد که تنها با آزمون فراوان بدست می‌آید.
سنتور سازی است که اگر نوازنده بر آن چیره شود، می‌تواند با آن کارهای زیبا و ماندگاری بیافریند. این ساز به خوبی توانایی تکنوازی و همنوازی را دارا می‌باشد.
برابر نیمهٔ زندگانی آزمون سنتورنوازان، به کوک کردن آن می‌گذرد. چون کوبه‌های مداوم مضراب روی سیم‌ها و تاثیر گذاری نم و گرما روی چوب و سیم‌ها کوک را به هم می‌زند و ۷۲ سیم باید مرتب کوک یا هم خوان شود، از این رو سنتور، سازی شناخته می‌شود که همراه با زیبایی، بسیاری از پیامدهای پزشکی می‌تواند روی آوا و کوک آن تاثیر بگذارد و حتی نوازنده‌های کارکشته را برای یک کوک دلخواه ناکام می‌گذارد.
اشتراک گذاری:
تصویر کاربر

نتایج جستجوی تار

special
۱۳۹۳/۰۳/۱۰

فروش سه تار حرفه ای

تعداد محدودی ساز سه تار حرفه ای بسیار زیبا و خوش صدا با مهر خسروانی با قیمت بسیار مناسب به فروش میرسد. از صد و هشتاد هزار به بالا -حرفه
احسان اسدی استان تهران
special
۱۳۹۰/۱۲/۱۹

آموزش موسیقی ایرانی

عمده فعالیتهای مشق عشق در زمینه آموزش موسیقی و ارائه مجموعه های تخصصی آموزش ساز ایرانی در قالب نرم افزار آموزش موسیقی ، سی دی صوتی و تصویری موسیقی و کتاب خودآموز موسیقی
مشق عشق استان تهران
special
۱۳۹۳/۰۱/۲۲

آموزش انواع ساز

دی وی دی آموزش انواع ساز گیتار الکتریک ،آموزش نت نویسی ،اجرای آموزشی قطعات موسیقی در ساز نی ،ارگ ،آهنگ سازی ،فلوت ،تار ،ساز نی ، تمبک ،سه تار ،ساز دهنی ،گیتار کلاسیک
امین میرا استان تهران
special
۱۳۹۲/۰۹/۱۱

مرکز پخش شرکت لوح زرین

سنتور,آموزش ویولن,آموزش تار,آموزش سه تار,آموزش گیتار, نرم افزار موبایل نوکیا,نرم افزار موبایل سونی اریکسون,نرم افزار موبایل سامسونگ,نرم افزار موبایل موتورولا,آنتی
شرکت هویاد استان تهران
special
۱۳۹۲/۰۸/۲۱

خرید پستی

آموزشی نی آموزش تصویری سه تار آموزش تمبک - تصویر و گام به گام آموزش تصویری تار آموزش تصویری گیتار پاپ اجرای قطعاتی در ساز نی آهنگسازی را قورت بده
amin mira استان تهران
special
۱۳۹۱/۰۹/۱۹

برنامه جداسازی سوژه از پرده سبز و یا هر پرده دیگه

به حدی میباشد که شما تک تک تار مو های سوژه را به اسانی و بدون افت کیفیت میتوانید از بکگراند جدا نماید . از ویژگی های این برنامه میتوان به موارد زیر اشاره کرد . برنامه
pishroart pishroart استان تهران
۱۴۰۴/۱۰/۲۲

تسمه توری نسوز – تسمه نقاله PTFE

تسمه های توری نسوز از بافت توری مانند (تار و پودی) ساخته می شوند.این تسمه ها از جنس PTFE می باشند و به دلیل پوشش نسوزی که دارند مقاوم به حرارت تا 300 درجه سانتیگراد می
کیان تسمه استان تهران
۱۴۰۱/۰۴/۲۵

آموزشگاه موسیقی در شمیران

دست سازهایی چون کیبورد، گیتار، ویلن، گیتار الکتریک و . . . میباشند . ایشان از محضر اساتیدی چون درویش رضا منظمی، اردشیر کامکار، کامبیز روشن روان و وارطان ساهاکیان نیز
پیمان قدیری استان تهران
۱۴۰۱/۰۴/۲۵

آموزش گیتار کلاسیک

اسلامی آموزش گیتار کلاسیک 09125096653 آموزش گیتار کلاسیک 09125096653 آموزش گیتار کلاسیک 09125096653 آموزش گیتار کلاسیک 09125096653 ویولنسل دف تنبک طبلا
پیمان قدیری استان تهران
۱۴۰۱/۰۴/۲۵

آموزش سنتور

پیشینه ۲ گسترش در جهان ۳ ساختار ساز ۴ گذشته و امروز ۵ سنتور کروماتیک و سنتور کروماتیک بم ۶ نوازندگی سنتور پیشینه سنتور بر پایهٔ بررسی‌ها و پژوهش‌ها یکی از کهن‌ترین
پیمان قدیری استان تهران
۱۴۰۰/۰۲/۰۸

آموزش از راه دور ICDL

فوق تماس بگیرید. ویا به تار نمای دانش ایرانیان شایسته مراجعه نمایید. 88345514 88345515 موسسه بین المللی دانش ایرانیان شایسته (دانش ایرانی شایسته شماست) ICDL، Word،
دانش ایرانیان استان تهران
۱۳۹۹/۰۷/۲۶

دستگاه چندکاره ساخت مهر ژلاتینی و چاپ سیلک

شما در اثر انبساط و انقباظ تار نشود و کیفیت مطلوبی داشته باشد -دارای محفظه خشک کردن ژلاتین بعد از کار ‍ژلاتین بعد از آماده شدن باید خشک شود دارای روکش ضد آب -
محمدرضا اسماعیلی استان تهران
۱۳۹۹/۰۱/۱۰

آموزشگاه موسیقی آوایش

کودک(ارف) ◀️آموزش سازهای گیتار, دف, تنبک, ویولن, کمانچه, سنتور, کیبورد, پیانو, ساز دهنی, فلوت, کلارینت, ساکسیفون, ترومپت, ترمبون, تار, سه تار, نی , تنبور و سایدرام(طبل
لیلا نجفی استان تهران
۱۳۹۹/۰۱/۰۷

دستگاه فیوژن فیبر نوری، تست فلوک

است که برای ارتباط بین دو تار فیبر نوری استفاده می گردد که به وسیله عمل جوش فیبر نوری دستگاه فیوژن انجام می شود . این عمل در اثر گرم شدن تارها (ذوب شدن تارها در نقطه
میثم میثمی استان تهران
۱۳۹۹/۰۱/۰۷

کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری در بر دارنده چندین فیبر نوری است که جهت ارتباطات در مسافت های طولانی و انتقال سریع داده ها مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل مزیت های قابل توجه ای که این
میثم میثمی استان تهران
۱۳۹۹/۰۱/۰۷

تجهیزات فیبر نوری

نمایندگی OPF بلژیک و Datwyler سوئیس با بکارگیری نیروی انسانی متخصص و مجرب و با تکیه بر برنامه اجرایی مدون ارائه دهنده کلیه تجهیزات فیبر نوری و مجری شبکه های مبتنی بر
میثم میثمی استان تهران
۱۳۹۸/۱۲/۰۲

آموزشگاه موسیقی (مؤسسه فرهنگی هنری نی نوا)

هنری تقدیم داشته ایم ستاره ها در یک چشم بهم زدن ساز و آواز آموختند کلینیک فوق تخصصی آواز ایران در جهان تست صدا و معرفی به صدا و سیما تست صدا جهت بورس فوق تخصصی
سیدحسین میری استان تهران
۱۳۹۸/۱۲/۰۲

آموزشگاه موسیقی محدوده ونک-گاندی(نی نوا)

هنری تقدیم داشته ایم ستاره ها در یک چشم بهم زدن ساز و آواز آموختند کلینیک فوق تخصصی آواز ایران در جهان تست صدا و معرفی به صدا و سیما تست صدا جهت بورس فوق تخصصی
سیدحسین میری استان تهران
۱۳۹۸/۱۲/۰۲

آموزشگاه موسیقی محدوده اقدسیه-پاسداران(نی نوا)

هنری تقدیم داشته ایم ستاره ها در یک چشم بهم زدن ساز و آواز آموختند کلینیک فوق تخصصی آواز ایران در جهان تست صدا و معرفی به صدا و سیما تست صدا جهت بورس فوق تخصصی
سیدحسین میری استان تهران
۱۳۹۸/۰۷/۰۲

آموزشگاه آرایشگری برتر بانو نهال

با 😍اشانتیون آموزش کاشت مژه تارتار و گره دار و یکسره و آموزش فوق تخصصی پاکسازی پوست فقط..😍 🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁 آموزش100% عملی شینیون با جدید ترین متد وکاربرد
بانو نهال گرشاسبی استان تهران
۱۳۹۸/۰۴/۰۳

تلویزیون 32 اینچ سونی مدل 32RE303

پخش شوند بدون اینکه سوژه‌ها تار و نامعلوم باشند. تکنولوژی رنگ‌های زنده ( Live Colour ) یکی دیگر از فناوری‌های تدارک دیده شده برای این تلویزیون می‌باشد که توسط آن
سونی گیلان استان تهران
۱۳۹۷/۰۵/۰۳

مرکز آموزش فاخر ( فرآیند آموزش خوانش برای رهایی)

در مرکز آموزش فاخر. مشاوره رایگان جهت انتخاب ساز توسط اساتید مجرب آموزش موسیقی سنتی و کلاسیک برای کودکان و بزرگسالان . آموزش تار،سه تار،گیتار،پیانو،تنبک،دف،موسیقی
مرکز آموزش فاخر استان تهران
۱۳۹۷/۰۵/۰۳

مرکز آموزش فاخر ( فرآیند آموزش خوانش برای رهایی)

کودکان و بزرگسالان ( پیانو،گیتار،تار،سهتار،تنبک،دف،سازهای کوبه ای و ...) برگزاری کلاسهای زبان آلمانی برگزاری کلاسهای زبان
مرکز آموزش فاخر استان تهران
۱۳۹۷/۰۴/۲۲

مرکز آموزش فاخر ( فرآیند آموزش خوانش برای رهایی)

کودکان و بزرگسالان در مرکز آموزش فاخر با اساتید مجرب و متعهد. مشاوره رایگان جهت انتخاب ساز توسط اساتید مجرب آموزش پیانو ، گیتار،تار،سهتار،تنبک،دف،سازهای کوبه
مرکز آموزش فاخر استان تهران
۱۳۹۷/۰۱/۲۳

آموزش تصویری کتاب اول و دوم تار هنرستان خالقی

آموزش تصویری کتاب اول و دوم تار استاد روح الله خالقی به زبان فارسی کامل ترین مجموعه آموزش کتاب اول و دوم تار روح الله خالقی با آموزش صریح و جزء به جزء دو استاد چیره
ناصر حیدری استان آذربایجان شرقی